Tüdőgyógyinzézet Törökbálint

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 70.
+36-(23)-511-570
tbti@torokbalintkorhaz.hu

TÁJÉKOZTATÁS A LÁTOGATÁSI TILALOM ALATT BETEGEK ÉS HOZZÁTARTOZÓK RÉSZÉRE

Ezúton is tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket és Látogatóinkat, hogy Kórházunkban látogatási tilalom lépett életbe 2020. augusztus 31. napjától, mely visszavonásig érvényes. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződés megelőzése érdekében volt szükség, ezért kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét és betartását.

A látogatási tilalmat a honlapunkon közzétettük, és a főbejáratnál elhelyezett információs tábla is jelzi.

Látogatási tilalom alatt a betegek a hozzátartozóval személyesen nem érintkezhetnek, általános állapotukról telefonon érdeklődhetnek kezelőorvosuknál vagy az aktuális ügyeletes orvosnál. Intézetünk orvosainak hivatalos mobil elérhetősége honlapunkon megtalálhatók. Ha a hozzátartozó nem tudja ki a beteg kezelőorvosa, munkanapokon 8-16 óráig a betegfelvételi iroda telefonszámán érdeklődhet (23/511-586), vagy ügyeleti időben a kezelő osztály nővéreinél (16-8 óráig).

Felhívjuk figyelmüket, hogy a beteg általános állapotáról telefonon a kezelőorvos csak beazonosítást követően, és röviden adhat információt.


A beteg állapotában történő változást (például állapotrosszabbodást) a kezelőorvos telefonon jelzi a beteg által megadott (legközelebbi) hozzátartozónak.

Betegeink legnagyobb része tudja tartani a kapcsolatot mobiltelefonon szeretteivel, amennyiben erre nincs lehetősége, a betegek segítséget kérhetnek a nővérektől, hogy adjanak át üzenetet a hozzátartozójuknak. A nővérek ezeknek a kéréseknek mindig szívesen eleget tesznek. Intézetünk I. osztályán nyilvános telefon is rendelkezésre áll a betegek részére, melyet használhatnak.

A beteg súlyos állapota esetén (haldokló, végstádiumú tumoros beteg, stb.) egyedi méltányosság keretében engedélyezzük a látogatást és a beteg fogadhat hozzátartozót, de a látogatási tilalom alatt egy időben csak maximum 2 hozzátartozó lehet jelen.

Ilyen esetben a hozzátartozónak a kezelőorvos előzetes telefonos tájékoztatás után kiállít egy engedélyt, melyen szerepel a látogatható beteg neve, és a hozzátartozók nevei (MNY 380 számú Kérelem egyedi méltányossági látogatáshoz című formanyomtatvány). A nyomtatvány értelemszerű kitöltése és jóváhagyása után a kérelmet a portára küldjük és a beteg hozzátartozója átveheti. Hozzátartozó sürgős értesítése és behívása esetén (pl. ügyeleti időben) ez a kérelem nem kerül kitöltésre azonnal, ilyenkor a kezelőorvos telefonon értesíti a portaszolgálatot a beengedhető hozzátartozókról.


Kiskorú beteg esetében, a gyermeknek joga van arra, hogy szülője vagy törvényes képviselője vagy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjék, de a látogatási tilalom alatt egy időben csak egy hozzátartozó lehet jelen.

Intézetünkben a teljeskörű látogatási tilalom alatt a hozzátartozók a betegeiknek az alábbiak szerint tudnak csomagot beküldeni:

  • A csomagot lezárva a beteg adataival ellátva (név, osztály, kórterem) az Intézet portáján napközben lehet leadni 07.00-10.00 óráig, a csomag még aznap felkerül a betegellátó osztályra.
  • A csomag tartalmazhat általános ruházati, tisztálkodási és használati eszközöket
  • A csomag tartalmazhat tartós élelmiszert, egyedi gyógyszert, táplálék kiegészítőt, vitamint, de a romlandó árukat kérjük kerüljék
  • A csomag elvesztéséért, az abban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem tudunk vállalni, felhívjuk figyelmüket, hogy ezt a csomag ne tartalmazza!
  • A csomag átvételekor a portaszolgálat átvételi elismervényt ad.

Intézetünk elérhetőségei, telefonszámai, e-mail címei megtalálhatók honlapunkon: www.torokbalintkorhaz.hu


Mielőbbi gyógyulást kívánva:


Törökbálinti Tüdőgyógyintézet Vezetősége